Hozzávalók:
-
4 szelet hering,
-
4 főtt tojás sárgája,
-
1 teáskanál mustár,
-
fehér bors,
-
kevés író.
A mustáros öntethez:
-
1 evőkanál dijoni mustár
-
1 evőkanál sima mustár,
-
3 evőkanál tejszín,
-
bors
Az uborkás-retkes öntethez:
-
15 dkg uborka,
-
5 dkg retek,
-
1 dl tejszín,
-
só,
-
bors
A fűszeres mártáshoz:
-
pár szál kapor,
-
pár szál petrezselyem,
-
2 teáskanál citromlé,
-
2 dl tejszín,
-
só,
-
bors
Elkészítése: Vágjuk félbe hosszában a heringfiléket, tekerjük fel, és rögzítsük egy fogpiszkálóval. Törjük össze a tojássárgákat, és keverjük simára a sóval, a borssal, a mustárral és a tejszínnel. Ezt a krémet egy habzsák segítségével töltsük a feltekert heringfalatokba.
A mustáros öntethez alaposan keverjük össze a hozzávalókat, borssal ízesítjük. Az uborkás-retkes öntethez az uborkát vágjuk apró csíkokra. A retket is tisztítsuk meg, és aprítsuk szintén finomra. Keverjük össze őket a tejszínnel, és fűszerezzük. A fűszeres mártáshoz aprózzuk a fűszereket olyan finomra, amennyire csak sikerül, majd keverjük bele a tejszínbe a citromlével együtt.
|